Suosituimmat lahjat henkilökunnalle

Viime vuosina halutuimpien henkilöstölahjojen joukkoon ovat nousseet aineettomat ja digitaaliset lahjat, mutta joululahjaklassikot pitävät suosionsa vuodesta toiseen. Kiitoskauppa.fi:n selvityksessä paljastuu vuoden 2021 uudet suosikit.

Lahjakorttien suosio henkilöstölahjana on vahvassa kasvussa. Ne ovat helppoja ostajalle ja mieluisia saajalle.

Erilaiset digitaaliset streaming-palvelut ovat nousseet suosituimpien joululahjojen joukkoon. Kiitoskaupan toimitusjohtaja Joonas Hyyppä ennustaa tälle vuodelle trendin jatkuvan: “Digitaaliset palveluiden tilausjaksot eivät mahtuneet meillä top 15 lunastetuimpien lahjojen joukkoon vielä kaksi vuotta sitten, mutta viime jouluna ne olivat yksi suosituimmista tuoteryhmistä.”

Lahjamaku on muuttunut poikkeusvuosina

Henkilöstön ja asiakkaiden joululahja mieltymykset ovat muuttuneet isosti ihan muutamassa vuodessa. Parin vuoden takaiset suosikit ovat olleet keittiövälineitä ja joulupöydän ruokaherkut, mutta nyt suomalaisten mieleen ovat muunlainen hemmottelu ja viihde. “Voisi sanoa, että lahjamaku on monipuolistunut nyt poikkeusvuosien aikana. Kun työpaikan vuosikymmenien lahjatraditiot ovat keskeytyneet, ovat yritykset joutuneet miettimään perinteet uusiksi.” toteaa Hyyppä.

Kiitoskauppa on kotimainen henkilöstön kiittämiseen ja muistamiseen erikoistunut yritys, jonka kattavasta valikoimasta lahjansaajalla on valinnanvapaus valita oma lahjansa. Uusien digitaalisten lahjojen ja ruokasuosikkien lisäksi suosituimpien lahjojen top-listalle on päässyt rentoutumiseen liittyvät tuotteet ja palvelut, kuten kylpylä- ja elokuvakokemukset sekä hieronnat.

“Olemme kuunnelleet markkinaa ja olemme ottaneet täksi jouluksi tarjolle paljon uusia vaihtoehtoja, kuten aineettomia lahjoja. Näistä sitten muutamat nousevat suosikkilistalle, mutta sen näkee varmasti vasta tammikuussa. Uusia suosikkeja löytyy varmasti, mutta kyllä ne perinteiset herkut kuten savustettu hirvenpaisti ja graavilohi tekevät kauppansa joka vuosi. Ja suklaa.” naurahtaa Hyyppä.

Muista verosäännökset: Lahjat henkilökunnalle

Henkilökunnan kollektiivinen joulumuistaminen on saajalleen verovapaa kun lahjan käypä arvo on alle 100 €. Rajatun valikoiman lahjakortit ovat sallittuja lahjoja. Lue artikkelimme henkilöstölahjojen verotuksesta tai katso tarkemmat ohjeet Verohallinnon sivuilta.

Kiitoskauppa Oy

y-tunnus 2933183-1
Päiväläisentie 2
00390 Helsinki